Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

PRO Leva Livet

Nu har en ny PRO-förening bildats i Östersund. Den tionde i kommunen och den fyrtionde i länet. En förening som fått namnet PRO Leva Livet. Föreningen bildades vid ett möte som inbjudits till på äldreboendet Ljungen vid Blå Center 22 april. Till mötet hade anslutit sig cirka 25 personer.

Föreningen ska ha ett speciellt fokus på kultur- och samhällsfrågor. Styrelsen ska vara öppen för förslag, aktiviteter och idéer från medlemmarna. Det är viktigt att vi trivs och har trevliga och stimulerande träffar. Förutsättningen för detta är att var och en medlem själv är aktiv och ger sin mening till känna.

Redan vid detta första möte med PRO Leva Livet framkom en lång rad aktivitetsförslag med bland annat resor, studieverksamhet, och andra spännande idéer. Att föreningen bör vara en aktiv påtryckningsgrupp i olika kultur- och samhällsfrågor poängterades särskilt. Nästa gång medlemmarna träffas, 1 juni, skall man få information inför EU-valet, som sker 7 juni.

Följande styrelse valdes: Ordförande Marianne Stålberg, sekreterare Gertrud Nygren, kassör och informationsansvarig Monika Sunding, kultur- och studieansvariga Agneta Åstrand och Gunvor Lindström, rese ansvariga Per-Owe Öberg och Björn Karlsson, allsångsledare Margareta Winberg.