Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

PRO Myssjö-Oviken

inbjöd till årsmöte på Fridsborg 22 februari. Ett 50-tal medlemmar anslöt sig trots det ogästvänliga snöoväder som rådde. Anders Silverdahl inledde med visor till gitarr. Mest egna tonsättningar av Elsa Walléns poesi, men också med inslag av nyare visskatter som bland annat Björn Skifs välkända ”Håll mitt hjärta…”. Skapade skön stämning inför resten av aftonen.

Ordförande Gölin öppnade mötet med att förrätta parentation. Med levande ljus, Elsa Walléns dikt ”kjörsklockan” och en tyst minut hedrades de fyra av föreningens medlemmar som avlidit under året.

Till ordförande för årsmötet valdes Barbro Höckert. Sedvanliga årsmötesförhandlingar med ekonomiöversikt, beviljad ansvarsfrihet och val. Avtackning av medlemmar, som avsagt sig fortsatta uppdrag.

Verksamhetsberättelsen visade på genomförda cirklar i data, digitalkamera, diabetes, trafik och litteratur. Friskvård i form av gymnastik, stavgång och boule. Av bouledeltagarna deltog två lag i distriktsmästerskapet Hackås.

Slöjdkafe med cirkel i textila tekniker. Musikkafé i samarbete med Ovikens spelmanslag vid två tilfällen samt PRO-danser vid elva tillfällen. Tre resor har genomförts under sommaren. Två friskvårdsledare deltog i utbildning under ”Gysinge-veckan i november.

Mötet avslutades av Gölin, som tackade alla som bidraget till verksamhetens genomförande och hälsade nyinvalda välkommen i arbetet.

Innan lottförsäljning återkom Anders med mera visor. En av alla uppskattad hyllning tillägnade han föreningens ordförande Gölin, när han sjöng Ingemar Olssons vackra visa ”Du vet väl om att Du är värdefull”.