Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PRO Revsund

Annons

hade tillsammans med PRO Brunflo, ABF Bräcke och Folkets Hus, Pilgrimstad, 14 maj, en Må Bra-Dag, i närheten av Pilgrimskällan och i Folkets Hus i Pilgrimstad. Björn Hjortling öppnade tillställningen med att välkomna de cirka 120 medlemmarna från de båda PRO-föreningarna, som hade kommit tillstädes, varefter han överlämnade mikrofonen till den i Bräcke kommun välkände profilen Erik Magnusson, som på ett vältaligt och levande sätt, under en halvtimme mycket detaljerat berättade om Pilgrimskällan och om Olav den Helige,s om egentligen inte tycks ha betett sig så heligt, utan var tydligen en ganska grym person, enligt Erik.

Därefter blev det lottförsäljning av Sonja Magnusson, PRO Revsund, med en hel del fina vinster. Under tiden påbörjade Lasse Höglund, PRO Revsund, i samarbete med K-G Vångman, PRO Brunflo, att steka kolbullar, som för övrigt Ruth Holmberg och John Olov Englund, PRO Brunflo, redan innan de åkte hemifrån, hade tärnat fläsket till. Kolbullarna fick en strykande åtgång, så grabbarna hade ett fasligt jobb att hinna med, men PRO:are är ett tålmodigt folk, så det blev inget bråk i kön, där, inte. Som hjälp vid stekbordet fanns Harriet Magnusson, PRO Brunflo, som skar upp bitarna, medan Ruth Marklund, dito, tog betalt, och vid bordet bredvid stod Greta Hansson och Maj-Britt Lekedahl, PRO Revsund och öste upp lingondricka, för ”fulla muggar”.

För att få lite motion efter all kolbulleätning upprättade till mångas belåtenhet, Gun Ören och John Olov Englund, PRO Brunflo, en tipsrunda, med diverse vinster till dem med flest rätt och Arne Eriksson PRO Revsund demonstrerade och lät medlemmarna pröva på golfspelets ädla konst, varefter det blev en promenad upp till Folkets hus, där sjuksköterskan/barnmorskan Anne-Marie Persson befann sig och tog blodtrycket på dem som kände sig hågade. Per Myrvall, Edith Sjöström och Tore Bouvin stod för musikunderhållningen, Bertil Jonsson, ABF Bräcke, visade filmen ”Kolmilan i Gäddviken”, Må Bra-Dagen avslutades med kaffe och kaka, som Susanne på Folkets Hus, serverade och en lyckad dag var till ända och allt kändes mycket bra med samarbetet mellan de olika föreningarna.

Mer läsning

Annons