Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Progressiv rock tog hem finalen

Det bjöds på både stämsång, skönsång, jazz och rock i årets länsfinal av Musik Direkt. Till slut var det hårdrocksbandet In Cicles som vann det största priset, att få åka till riksfinal.

Annons

– Det känns grymt, säger frontmannen Simon Alfredsson när tävlingen är slut.

Vinnarna har presenterats och alla vill gratta. Storsjöteaterns scen är full av alla tävlingsdeltagare och det delas ut kramar till höger och vänster. Simon Alfredsson har svårt att samla ihop sina bandkamrater för att ta en bild.

Bandet In Circles, som spelar progressiv rock, har precis vunnit kvällens finaste pris, att få åka till riksfinalen i Musik Direkt.

12 akter gjorde upp om fina priser under kvällen. August Holmgren och Funksion fick var sitt presentkort på Musikanten. Bandet Morning Glory Lunchkonserpriset, och kommer alltså dyka upp på scenen i Gamla Kyrkan en onsdag framöver. Herbie vann jazzpriset och får delta i föreningen Svensk Jazz tävling "Unga Jazzkometer" på Fasching i Stockholm under hösten.

Tjejerna i Arve, som under kvällen bjöd på en cover av Michael Jacksons "Billie Jean" i stämsång, vann Sensus-priset som innebär att de får en heldag i studio.

Musik Direkt arrangeras av Estrad Norr i samarbete med Sensus. I år arrangeras riksfinalen i Sundsvall.

Se musikaliska smakprov från alla som varit med i årets Musik Direkt här.