Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Progressiva rockare laddar för Riksfestival

In Circles vann länsfinalen i Musik Direkt i slutet av mars. På fredag tävlar de för Jämtland i Riksfestivalen i Sundsvall.

Annons

De kallar sin musik unik progressiv rock. In Circles försöker hitta sina egna musikaliska vägar.

– Vi försöker hitta riff och melodier som är så speciella som möjligt och som folk inte har hört förut. Självklart liknar vi andra band, men vi försöker göra vår egen grej. Vi kör mycket variation och det kan vara hårt, mjukt, vacker och snabbt, säger Alexander Winberg.

I länsfinalen vann de med ett tio minuter instrumentalt stycke. Att de skulle vinna hade de inte förväntat sig alls.

– Vi var inte med för att vi trodde att vi skulle vinna utan för att det var kul. Att vi vann var totalt oväntat, säger Alexander Winberg.

Samma inställning har de inför Riksfestivalen.

– Vad vi vet är det många duktiga artister som är med, så vi har inga förväntningar alls.

På onsdag drar killarna i In Circles till Sundsvall för att vara med i riksfinalen. Där tävlar de tillsammans med ett 20-tal akter från hela Sverige. Under festivalen kommer de även kunna delta i olika work shops och få tillfälle att framföra sin musik igen.

Inför helgen har de skrivit lite ny musik.

– Vi har skrivit en ny låt men har även repat in en cover. Det känns jättebra, vi har repat väldigt mycket oss känner oss förberedda.

Priserna i Musik Direkts Riksfestival är att få spela på olika musikfestivalen i Europa. Det kommer även delas ut priser som består av att få spela på olika svenska festivaler i sommar.

In Circles tävlar på fredag.