Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Projekt för 400 miljoner i Jämtland och Västernorrland

Beslut om projekt för 400 miljoner kronor i Jämtland och Västernorrland har tagits.

Annons

Strukturfondspartnerskapet, Mål 2 Mellersta Norrland, har uppdraget att se till att de EU–medel som anslagits används på bästa sätt för att utveckla regionen.

Nu har fem projekt i socialfonden och 18 projekt i regionala utvecklingsfonden beviljats 185 miljoner kronor av EU:s strukturfondsmedel.

Och lägger man till medfinansiering från offentliga organisationer som länsstyrelser, kommuner och privata företag handlar det om cirka 400 miljoner kronor.

– Strukturfonderna är viktiga medel för regionen i dessa tider av ekonomisk nedgång. Särskilt glädjande är stödet till den fond för riskkapital till företag som Sjätte AP–fonden vill starta i regionen, säger landshövding Britt Bohlin som är strukturfondspartnerskapets ordförande.

EU–stödet till fonden är 100 miljoner kronor. Projektet ska verka inom området riskkapital, främst ägarkapital, och fokus ligger på små och medelstora företag i Jämtland och Västernorrland.

– Andra viktiga satsningar är bland annat stöd till Mittuniversitetets satsning på ökad internationalisering av regionens forskning och utveckling, säger Britt Bohlin.