Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Projekt Örndalen viktigt för områdets utveckling

debatt Vi företagare i Hede och Vemdalen vill kunna fortsätta att driva framgångsrika företag, utvecklas och kunna bo kvar i vårt Härliga Härjedalen.

Givetvis är örnarna en resurs som har ett värde, ekonomiskt och biologiskt, men de är inte på något vis hotade som art av denna exploatering.

Vi ser flera företagsidéer runt själva örnarna som kan ge den lokala populationen av örn en ökad möjlighet till utveckling snarare än att de påverkas negativt.

Vi anser att Örndalen är det mest spännande tillväxtprojekt som är på gång inom våra fjäll, och vi får inte låta detta tillväxtprojekt gå till spillo!

Vi tror att det skulle funka med ett samboförhållande i Örndalen. Det skulle kunna bli en fantastisk möjlighet att kunna spana på örnar i området utan att vara för närgångna. Det gäller att hitta en balans mellan dessa intressen, något som vi menar inte skett i detta fall.

En av våra medlemmar i Vemdalens företagareförening ger uttryck för den oro som finns om inte Örndalen blir verklighet: " frågan är om jag kommer att kunna behålla hela personalstyrkan eller inte" – det är allvarligt!

Lilla byn Vemhån, Hedeviken, Vemdalen och Hede byar och deras företagare kommer att få en rejäl skjuts i sin utveckling och tillväxt.

Vemhån kämpar bland annat för butikens överlevnad, skapar olika utvecklingsprojekt för att attrahera människor att vilja flytta in i byn. Om Örndalenprojektet kommer i gång sker snabbt en utveckling, tillväxt och inflyttning till dessa byar

Hede Företagargrupp och Vemdalens Företagareförening är eniga om att projekt är av största vikt för områdets utveckling.

Befintliga företag kan utveckla och stärka sina verksamheter, trygga de anställdas framtid. Projektet bidrar till att många bieffekter uppstår där befintliga företag hittar nya verksamhetsområden eller nya företag etableras.

Styrelsen Vemdalen Företagareförening

ordförande Ann Lorentsson

Styrelsen Hede Företagargrupp

ordförande Lars Bygden

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel