Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Prolympia slutvinnare i populär skoltävling

Prolympia­ vann årets upplaga av landslagets Fair Play Trophy för åk 6. Men överraskningen Sveg stretade emot länge innan Sebastian Lundbäck slog in avgörande 2–1.

Precis som i fjol – då Kastalskolan vann – blev årets fnal en jämn historia. Svegs lilla och tekniska kvicksilver Andreas Larsson gjorde 1–0, Prolympia kvitterade och matchen låg i vågskålen fram till sista femminuterspasset.

Då tryckte Sebastian Lundbäck in 2–1 och Sveg fick jaga. Laget var dock bara ett stolpskott från 2–2 och förlängning.

– Våra killar är bra, medan tjejerna haft det tufft. Därför var det så roligt att tjejerna fick göra mål i finalen, sa Roger Hansson, lärare på Prolympia och tidigare vass anfallare i bland annat Häggenås i division 3.

Hanssons kollega i Sveg, Åke Larsson, var inte alltför nedslagen. Han är istället glad över den nytändning som är på gång i Svegsfotbollen.

– Jag flyttade hit från Stockholm för fem år sedan och då fanns det inte så omfattande ungdomsverksamhet. Vi hade tappat många generationer. Sedan dess har vi jobbat med att utbilda ungdomsledare och organisera upp ungdomarna. Nu ser det jättebra ut. Vi har en bred verksamhet, säger Åke.

hade Sveg grundkurs för ungdomsledare med hela 17 nya ledare. Då ska vi veta att klubben redan innan har en bra samling ledare.

– I april åker vi till Borås för studiebesök hos Elfsborg. Jag känner Bosse Johansson (tidigare härjedaling, numera ordförande i Elfsborg).

Faktum är att det är ungdomarna som styre hela verksamheten i Sveg. De tre planer som finns i Sveg (två 11-manna, en 7-manna) är alltid fullbokade på vardagskvällar.

– Herrarnas A-lag är på korpnivå. De får ta de sämsta tiderna. Damlaget är däremot starkt.

J/H-förbundets Sverker Månsson förrättade prisutdelningen och kunde sammanfatta ännu en lyckad upplaga av turneringen.

– Vi har haft 45 lag i år. Tidigare var det över 50 lag en tid, men nu har vi mindre barnkullar.

– Ja, det ger jättebra sammanhållning i klassen eftersom tjejer och killar är beroende av varandra.

0–1 Andreas Larsson, 1–1 Olivia Eriksson, 2–1 Sebastian Lundbäck.

Domare: Martin Carlsson.