Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Prostitution i uthyrda lägenheter

Att hyra ut sin bostad under semestern är vanligt. Men att i förväg veta vem som hyr kan vara svårt.
Det har blivit vanligare att andrahandslägenheter används för prostitution, enligt polisen.

– Det är någonting som vi ser händer allt oftare. Vår uppfattning här i Stockholm är att det beror på att vi har kört väldigt hårt med att utbilda hotell, säger Simon Häggström vid Stockholmspolisens prostitutionsgrupp till Ekot.

Även i Göteborg ser polisen en trend i att uthyrda lägenheter används för prostitution.

– Naturligt är det väl mest i storstäderna, men jag tror att det förekommer lite överallt, säger Mats Paulsson, chef för Göteborgspolisens människohandelsgrupp, till TT.

Ekot uppger att det enligt polisen nästan alltid är fråga om grovt kriminella ligor som ligger bakom. Kvinnorna flyttas runt i landet och även om verksamheten främst spåras via internet, så kan den ta längre tid att upptäcka när det är vanliga bostäder som används.

– Vi hittar ju dem ändå. Men hade de flyttat in på hotell så kanske personalen varit tidigare med att höra av sig, säger Paulsson.

Polisen uppmanar den som planerar att hyra ut sin lägenhet att försöka vara extra observant.

– Att man har i bakhuvudet att det här förekommer är väl inte fel.