Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Protester hjälper inte – kommunalrådet vill lägga ner Skogsbygården

/
  • Kyrkoherden Ann-Charlott Hansson Borgström vill att kommunpolitikerna inte bara ser till ekonomin utan även tänker på människan.
  • Kyrkan var nästan fullsatt när Skogsbygården skulle debatteras.
  • Många engagerade och intresserade Kallbor samlades i kyrkan för att höra kommunalrådets åsikt om Skogsbygåden. Men kommunalrådet ville inte delta.
  • Christer Edsholm, områdesstyrelsen, berättade om hur han försökt få en dialog med majoriteten.
  • Jörgen Vikström höll i stormötet.

Alla protester, debattartiklar och möten har varit förgäves. Kommunalrådet vill att Skogsbygården stängs och att områdesstyrelsen läggs ner. Det framgick i går kväll när Kallborna gick man ur huse för att debattera nedläggningshotet.

Annons

Det var bäddat för en bra debattkväll med Jörgen Vikström som en väl förberedd moderator och cirka 100 intresserade åhörare. Men debatten uteblev eftersom varken Socialdemokraterna, Moderaterna eller Miljöpartiet var på plats.

– Det är en märklig situation när de som vi verkligen ville höra inte är här, sa en besviken Jörgen Vikström som är frilandsjournalist till vardags.

Som tur var hade han intervjuat Peter Bergman (S) om hans syn på besparingarna. Intervjun var bandad och spelades upp i Kalls kyrka.

Kallborna fick därmed höra att kommunalrådet aldrig ämnat delta i stormötet. Det är försent med dialog, var hans bestämda uppfattning. Bergman kom även med kritik mot områdesstyrelsen, alltså den lokala nämnden som beslutar om all kommunal service i Kall.

– Jag tycker inte att områdesstyrelsen har en bra funktion.

Enligt Bergman ser styrelsen bara till sin egen verksamhet och inte till hela koncernen. Det är extra illa när det är tuffa tider och alla måste arbeta för allas bästa.

Det är smärtsamt och tråkigt med sådana tuffa beslut. Men enligt Bergman är valet ändå enkelt eftersom man därmed kan bevara andra verksamheter.

– Skolans är viktigare än Skogsbygården för bygdens överlevnad.

Att Peter Bergman inte får stöd för sitt resonemang i Kall var uppenbart i går.

– Det skulle vara fruktansvärt tråkigt om man lade ner, sa Haldis Vestholm som har en förälder på äldreboendet.

Även kyrkoherden Ann-Charlott Hansson Borgström är upprörd över planerna. Hon har i ett känslosamt Facebook inlägg försökt mana politikerna till eftertanke. Se till människan och inte bara till ekonomin, var hennes budskap.

LÄS OCKSÅ: Stormöte och demonstrationer mot Årepolitik, Äldreboendet i Kall kan bli hem för ensamkommande flyktingbarn

Tidigare artiklar:

Äldreboende och kök läggs ner i Kall

Ilska i Kallbygden mot nedläggningsbeslut

Annons