Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Psykiatrin får extrapengar till jul

Landstingets psykiatri får lagom till jul 578 000 kronor från staten i stimulanspengar. Skälet är att man förbättrat den psykiatriska heldygnsvården.

Annons

För snart två år sedan kom regeringen och kommun- och landstingsorganisationen SKL överens om att metodiskt förbättra vården för dem som är inlagda på en psykiatrisk avdelning.

I stället för piska beslutade man om morötter i form av pengar till de landsting som klarar de krav som ställts upp inför året.

För 2011 gällde att registrera tvångsvård i Socialstyrelsens patientregister, att göra och sända in en kompetensplan till Sveriges kommuner och landsting, och att delta i SKL:s så kallade genombrottsprogram.

I förra veckan beslutade SKL att Jämtlands läns landsting klarat årets krav och att de närmare 600 000 kronorna ska betalas ut, före årsskiftet.