Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Psykiskt sjuk man döms för spark mot väktare

En ung man hemmahörande i Östersund döms för våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd sedan han angripit två väktare på en matbutik i Krokoms kommun.

Mannen stoppades av två väktare när han var på väg att lämna en matbutik tidigare i år. Av väktarnas vittnesmål och en övervakningsfilm framgår det att mannen och en av väktarna först hamnade på golvet, sen gav han en av väktarna ett slag i nacken. När de hamnade på golvet igen utdelade mannen flera sparkar samt tog ett benlås kring en av väktarnas nacke.

Mannen är sedan tidigare dömd för ett flertal saker, bland annat skadegörelse och narkotikabrott. Eftersom mannens våld mot väktarna bedöms ha skett under en allvarlig psykisk störning dömer Östersunds tingsrätt honom till rättspsykiatrisk vård. Mannen ska också betala skadestånd på totalt 35 000 kronor till de två väktarna.

Se också:

Svartmäklare utnyttjar nyanlända i Östersund

"Anna" vaknade av okänd man i lägenheten – berättar om skräckupplevelsen

Åtalas för att ha dunkat sambons huvud i väggen

Åtalas för hot om att skära sönder ansiktet på kvinna