Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Publiken en tolfte spelare mot Bajen

Aprilväder med täckjacka på, rådde fredag förmiddag när ÖFK genomförde den sista tuffa träningen innan Hammarbymatchen. Efteråt var fältherren Graham Potter full av tillförsikt.

– Ny match, nya förutsättningar som kräver nya lösningar, sa han på sitt vanliga försiktiga, men samtidigt optimistiska sätt.

Luttrad som han är efter vårens skadeföljetong stressas knappast Potter av att ÖFK än en gång kommer till match utan full bänk. Sexton man mot tillåtna arton, är bara som det är. Truppen decimeras både beroende på skador, avstängningar och bröllop.

Han har respekt för Hammarby, men drabbas inte av darriga knän bara för att det är just "Bajen".

– Alla lag slår varandra huller om buller i den här serien. Vi känner ingen speciell oro utan måste lita på oss själva. Men givetvis är vi införstådda med Hammarbys styrkor som lag, säger han.

Tre raka vinster ger ändå ÖFK råg i ryggen.

– Triumfen mot Öster var skön. Lång resa, lång hemfärd och då är allt mycket enklare om laget vinner.

Segern var ändå dyrköpt. Modou Barrow och Seo Min Moon snackade till sig gula kort som kostade avstängning. Emir Smajic skadeelände håller i sig. Hans problem med högerpåken, (låret) är fortsatt besvärande. Smajic tränade på fredagen, men inte hundraprocentigt.

– Det är komplicerat. Vi fortsätter leta felet och det kan vara så att han belastar högerbenet lite tokigt efter sin korsbands- och nu lårskada, konstaterar sjukgymnasten Frida Eklund.

Tomas Peciar är inte heller tillgänglig beroende på att han gifter sig hemma i Slovakien i helgen.

– Han är tillbaka på tisdag igen, säger Graham Potter, som själv slutat lägga energi på de som inte är tillgänglig. Potters huvudbry är förstås att i stället göra det bästa av de sexton namn som är tillgängliga.

Försvarsmässigt är det knappast problematiskt. Där finns nu ett lugn sedan Luca Peric och Jonathan Azulay funnit varandra i mitten. Tillgänglig är även Robert Hammarstedt, men får han börja?

Men det är längst fram som det kan bli lite tunt när varken Moon, Barrow eller Smajic finns på plan.

Jamie Hopcutt är därmed den spelare som ÖFK:s fans får sätta sitt hopp till när det gäller det finurliga, konstruktiva. Plus att Brwa Nouri behöver komma loss lite ytterligare framåt, liksom Ammar Ahmed kan mycket mer än han hittills visat upp, men i Ammars fall handlar det om att han behöver fler matcher innan stordåden kommer.

Om ÖFK har bara sexton man i truppen kan laget ändå räkna med en tolfte spelare i form av publikstödet. Det blir fullt på Jämtkraft Arena när serietvåan gästar söndag kväll.