Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Publikrekord för logrock

Årets Logrock på Gammelgården i Sveg blev en succé med publikrekord. Drygt 900 inlösta ger ett välkommet tillskott i kassan för hembygdsföreningen som samarrangerar evenemanget med Torgny "Kingen" Karlsson.

Trots att det inte var någon strålande sommarkväll vädermässigt så blev andra upplagan av Logrocken ändå en fantastisk kväll för såväl arrangörer, musiker och publik.

– Kingen har gjort ett fantastiskt jobb med att samla artister och vi står för själva infrastrukturen under evenemanget. Totalt var det en bit över 1 000 personer på plats och det blev både en musikalisk och ekonomisk framgång, säger Lars-Olof Mattsson, ordförande i Svegs hembygdsförening.

Under kvällen var det ett gediget uppbåd artister som fanns på scenen. Bland de mest uppskattade var The Polkadots som bjöd på en riktigt bra show, mest tryck i publiken blev det när Kingen själv äntrade scenen.

– Det jag är mest glad över är att det var något som tilltalade alla. Vår publik hade en ovanligt bra blandning i åldrar vilket bidrar till en trivsam stämning. Dessutom var det roligt att se publik från stora delar av landet, säger Mattsson.

– Både vi och Kingen vill förstås ha en fortsättning nästa år. Det här är ett arrangemang som kan utvecklas enormt, tror Lars-Olof Mattsson.

För hembygdsföreningens del går överskottet till underhåll av Gammelgården, bland annat till att återställa Fogdestugan efter nyårsdagens brand, men även investeringar inför kommande arrangemang är att räkna med.

– Vi måste förstärka vårt elsystem. Nu utnyttjades varenda ampere på säkringarna, förklarar Mattsson.