Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Punkband klara för Storsjöyran

Stiff Little Fingers, Brända Barn och Tiger Bell har två saker gemensamt: Samtliga band spelar punk och de är alla bokade för spelningar på Storsjöyran.

Stiff Little Fingers bildades på Nordirland redan 1977 och stod i fronten av punkvågen tillsammans med The Clash och Sex Pistols i början av 80-talet. Bandet splittrades 1983 men återförenades i slutet av 80-talet. Sedan starten har Stiff Little Fingers släppt en mängd studioalbum, livealbum och till och med en julskiva som spelades in i Stockholm 1979. Skivan släpptes igen 1991 under namnet "Live in Sweden". Den här månaden släpper bandet sitt första studioalbum på tio år, "No way back". Efter det ger de sig ut på världsturné där stoppet på Yran är det enda i Sverige.

Brända Barn är ett kultklassat punkband från Sundsvall som bildades 1979 men splittrades redan 1984. De splittrades efter att de gett ut albumet "Allt står i lågor", som räknar som en svensk klassiker inom punkgenren. I fjol återutgavs deras tidigare inspelningar och då återförenades bandet för ett par spelningar. Nu har de alltså bokats för spelning på Storsjöyran.

Tjejerna i Tiger Bell kommer från Luleå och Stockholm och släppte sitt debutalbum i fjol höstas. Deras musik beskrivs som energirik och glad, med en fot i punken och en i popen. Innan de besöker Yran i sommar ska de ut på Europaturné. 8 april har en kort dokumentär om bandet premiär på Doc Lounge i Malmö.

Klara artister till årets Yra är även bland andra Veronica Maggio, Laleh, Icona Pop, Graveyard, Mavis Staples (US) och Takida. Storsjöyran arrangeras 31 augusti till 2 juli.