Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Punkinstitution spelar på Rundgång

20 december är det dags för tredje upplagan av Rundgång fågelsång och nu är det klart att punkbandet Asta Kask spelar under endagsfestivalen.

Annons

Andra släppet för festivalen Rundgång fågelsång är det svenska punkbandet Asta Kask.

Bandet bildades 1978 i Töreboda och under några intensiva år gjorde bandet flera EP:s och massor av spelningar. 1985 kom deras mest klassiska "Med is i magen" och året efter "Aldrig en LP". Bandet splittrades men har haft flera comebacks och efter 2003 allt oftare. 2006 kom Asta Kask tillbaks på allvar och har släppt nytt material sedan dess, senast "Handen på hjärtat" förra året. I dag består bandet av Micke Blomqvist, Bonni Pontén, Dadde Stark och Magnus Ernie Hörnell.

"Trots en lång historia med en del medlemsbyten har man alltid levererat med energi och frenesi" skriver Morgan Hall, festivalarrangör, i ett pressmeddelande. "Asta Kask är en svensk punkinstitution som snudd på blivit kult och har en stor skara av fans".

Förutom Asta Kask spelar även Les Big Byrds på Rundgång fågelsång på Storsjöteatern och fler artistsläpp kommer framöver.