Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Putsa ditt CV inför hösten

För många är det dags att fixa sitt CV och skriva ansökningsbrev inför hösten och även den bäste kan få ångest. Men chansen att bli kallad till intervju ökar avsevärt om man undviker de vanliga fallgroparna.

– Ett klassiskt misstag är att man skriver ett för generellt CV och sedan strör ut det hur som haver. Man ska verkligen lägga ned tid på att skriva CV:n som är riktade till mottagaren, säger Astrid Gauffin, ledarskaps- och karriärcoach.

Innan man börjar är det viktigt att sätta sig ned och reflektera över vilken riktning man faktiskt vill ta. Vad gäller det rent tekniska ska ett CV vara faktabaserat och kortfattat, medan ansökningsbreven kan vara mer resonerande och berättande. De ska vara lätta att läsa med en enkel och konsekvent layout.

Om bild efterfrågas av arbetsgivaren är det ett måste, annars får man själv känna efter, säger Gauffin.

– Har man en trevlig bild där man ser professionell ut så är det helt okej. Men det ska vara en bra bild, inte en bild från baren.

Hon understryker hur viktigt det är att läsa igenom ordentligt innan man skickar sin ansökan, för att undvika stavfel och felaktiga kontaktuppgifter.

– Och det ska inte vara ett överdrivet käckt och insmickrande tonfall utan trevligt och korrekt. Tänk hela tiden på vem mottagaren är och hur du vill uppfattas.