Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Quicklund (M) bluffar – igen

Saila Quicklund far med osanning om återbäringen av vattenkraftsmedel.

Ledarsidan har tidigare kunnat berätta om hur Saila Quicklund (M) gick ut och bluffade om sin landsbygdspolitik. Nu har Quicklund varit ute och bluffat igen. Det är allvarligt när politiker inte ger väljarna ärliga svar. Det är att gå till val på en politik man saknar täckning för.

Östersunds-Posten har ställt 10 snabba frågor till Saila Quicklund och Anna-Caren Sätherberg (S). En av frågorna berörde återbäringen av vattenkraftsmedel. '

I frågan är Moderaterna och Socialdemokraterna lika goda kålsupare. Inget av partierna vill genomföra en återbäring av vattenkraftsmedel. Lokalt finns givetvis en avvikande mening men den officiella partilinjen är ett bergfast nej.

Sätherberg påpekar detta i sin intervju, men berättar samtidigt jämtlandssossarnas avvikande mening. Quicklund försöker tvärtom ge sken av att det skulle vara Moderaternas linje att genomföra en vattenkraftsåterbäring.

– Det är inget vallöfte men ett stort steg framåt att Moderater har enats om att vi ska ha återbäring. Det är en kompensation för den åverkan vattenkraften innebär säger hon i intervjun.

Quicklunds påstående är en uppenbar bluff inför väljarna. Anders Borg har tidigare uttalat sig väldigt kritiskt mot ett sådant förslag.

– Jag tror att stockholmarna skulle nämna att de betalar väldigt mycket mer i fastighetsskatt och bolagsskatt och då skulle de ha kompensation för det sa han då i en kommentar till förslaget.

Något som resulterade i att jag krönte honom till Sveriges urbaniseringsminister.