Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Quicklund överlämnar upprop om Bromma

Moderaternas Saila Quicklund lämnade på måndagen över ett upprop till infrastrukturministern Anna Johansson (S). Budskapet löd: Bevara Bromma.

Annons

– Det regeringen gör är att skapa stor osäkerhet kring tillgängligheten i Sverige. När fokus borde vara på att öka tillgängligheten, riskerar vi att gå en helt annan väg, säger Saila Quicklund som har tagit initiativ till uppropet.

– Bromma Flygplats är ingen isolerad Stockholmsfråga. I min interpellationsdebatt med miljöminister Åsa Romson (MP) om friluftslivets villkor, tog jag upp vikten av goda kommunikationer i hela landet. Där försökte hon skjuta frågan om Bromma till att bara handla om Stockholm. De som får betala är näringslivet i landet, som är beroende av goda kommunikationer till Stockholm, konstaterar Saila Quicklund (M).

– Vi vill att regeringen tar ett nationellt ansvar och säkerställer att Bromma flygplats inte kommer att läggas ned, avslutar Saila Quicklund (M), riksdagsledamot och initiativtagare till det gemensamma uppropet.