Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Racingbutik med knorr

Under lysrören i ett garage började verksamheten. Deras företag har blivit känt i hela Norden.

– Vi är en vass racing butik, säger Henrik Birkl.

Det hela började som många andra företag kommer till, de var två motorintresserade killar som mekade i ett garage. Delar som turboaggregat och xenonbelysning med mera var inte så lätta att hitta då, så dessa två killar bestämde sig för att starta en racingbutik i Östersund.

– Från början fanns vi bara som webbutik, men vi såg att efterfrågan på att se prylarna i verkligheten var stor. Vi kände att det var då dags att flytta ut varorna ifrån garaget till en butik. Nu är vi fyra anställda på företaget, berättar Magnus Östlund.

I snart åtta år har de funnits till och verksamheten tuffar på. Förutom det ordinarie sortimentet som de flesta biltillbehörsföretagen har finns här även racingdelar.

Bränslesystems tillbehör, turbo aggregat och andra trimdetaljer är det många kunder som är intresserade av. Här finns allt man kan tänka sig för nya fordon, veteranbilar, snöskotrar och även flygplan.

– Vår idé är att erbjuda alla motorintresserade ett mycket bra pris, och förutom vår egna import så har vi ett av Sveriges bredaste sortiment, anser Henrik Birkl.

Led tekniken är ett nytt område som det hela tiden växer på marknaden och snart är halogenlampan ett minne blott. Arbetsbelysning till entreprenörer är en stor kund. Det fullkomligen exploderar med tillbehör på världsmarknaden och vi är inte låsta till någon kedja.

– Vi tar hem de delar kunderna vill ha, vi har även specialiserat oss på trim grejor av olika slag. H2M är inte en kemisk formel, utan en racing butik med en extra knorr, avslutar Henrik.