Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rädd att Ragunda får dåligt rykte

Nu har det under kort tid rapporterats om dålig arbetsmiljö och ledning inom två förvaltningar i Ragunda kommun. Först individ– och familjeomsorgen och nu barnomsorgen.

– Ett problem att folk inte mår bra, säger Gun Fahlander, kommunchef i Ragunda.

Förra veckan rapporterade ÖP om individ– och familjeomsorgen, socialtjänsten, i Ragunda kommun. Det framkom bland annat att tidigare anställda sagt upp sig på grund av dålig arbetsmiljö och ledning.

Nu vittnar personal inom barnomsorgen i Hammarstrand om liknande problem.

– När det är mycket fokus på en förvaltning så tror jag att det är ganska logiskt att det kan bli en kedjereaktion, att man känner av problem inom andra förvaltningar. Men det gör inte saken mindre allvarlig, säger kommunalrådet Terese Bengard (S) och fortsätter:

– Det här är något som kommunen måste ta tag i. Personalen är vår viktigaste resurs och de måste må bra, säger hon.

Trots problem inom flera förvaltningar under kort tid tror inte Terese Bengard att det grundar sig i att Ragunda skulle ha svårt att rekrytera kompetenta chefer.

– Det är väldigt olyckligt om man målar upp en bild av att det bara finns dåliga chefer i Ragunda, så är det inte. Vi har chefer som är fantastiskt duktiga men det kommer inte fram i rapporteringen, säger hon.

Men Terese Bengard säger också att den här typen av problem kan göra att det blir svårare att rekrytera duktiga personer i framtiden. Hon menar att Ragunda kommun som arbetsgivare kan få ett dåligt rykte.

– Jag befarar att det här kan ha en negativ påverkan. Därför är det viktigt att kommunen reder ut de problem som finns, säger hon.

Terese Bengard vill dock betona att hon som politiker inte arbetar med personalärenden, att det istället är en fråga för tjänstemännen att reda ut.

Kommunchefen Gun Fahlander är högsta tjänsteman i Ragunda kommun. Hon säger att det är ett problem om personalen mår dåligt, och att det är av högsta prioritet att lösa det problemet.

– Vi ska ta tag i den här frågan omgående, säger hon.