Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Rädda badet på Frösön"

Det var en högljudd skara demonstranter som tågade genom Östersund på onsdagen. Målet för dem var att rädda habiliteringsbadet på Frösön.

Annons

Cirka 50 personer gick gågatan fram med start vid Kärnan och slutmål på Stortorget. Under marschen ropades slagord som alla gick ut på att bevara badet på Frösön.

Eva Dahlgren, mamma till Anton, ligger bakom demonstrationen.

– Jag undrar hur förslaget att lägga ned badet ens dök upp. Habiliteringsbadet på Frösön är det enda bad som är ordentligt handikappanpassat, säger Eva samtidigt som hon håller upp tillståndet för demonstrationen i sin hand.

Hon menar att det vore förödande för de handikappade om förslaget går igenom.

– De här barnen har inte så mycket annat att göra, så det vore förödande för dem om badet läggs ned. Man kanske borde kolla frekvensen på badandet, föreslår hon.

– Det vore bättre att man bygger en större bassäng än att man tar bort den enda vi har idag, menar Eva Dahlgren.

Vad som slutgiltigt ska ske med badet är inte klart.

– Vi har i dag tre bad, Remonthagen, sjukhuset och Frösö Strand. Tre bad är för många, vi kan bara ha två bad i fortsättningen. Vilka två är inte klart ännu. Hoppas att vi har ett besked före årsskiftet, säger Carsten Dencker på sjukhuset i Östersund som håller i utredningen.

Badet kostar årligen mellan 600 000 och 700 000 kronor enligt Dencker. Under nästa år kommer badet på Frösön att användas i dagens omfattning.

– Men från 2013 ska hela verksamheten bedrivas inne i gamla polishuset i Östersund. Allt verksamhet utom badet. Så där har vi knäckfrågan, Tre bad ska bli två, men var de två baden ska vara är inte bestämt. säger Dencker.

– Det finns inget liknande bad i dag. I så fall måste de två andra, det på Remonthagen eller det på sjukhuset, byggas om. Men även efter en ombyggnad kommer tyvärr inget att bli lika bra som det i dag på Frösö Strand, säger Dencker.