Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Räddade livet på sin kompis - fick medalj av polisen

En kväll i september hoppade Theo Pettersson i vattnet vid Badhusparken för att hjälpa sin kamrat. Nu har han belönats med en medalj för sin livräddande insats.

Den långa raden polisbilar som på tisdagen stod parkerade utanför gamla kyrkan i centrala Östersund fick många att haja till i morgonrusningen. Men det var inget brottsligt på gång utan polisen som höll sin årliga julhögtid där gudstjänst och sång av kören Octava följdes av prisutdelning.

För fjärde året i rad delades medaljer ut för att uppmärksamma "rådigt ingripande och goda insatser".

När Theo Petterssons kamrat hoppade i det kalla vattnet vid Badhusparken en sen septemberkväll tvekade han inte. Theo räddade livet på sin vän och hans rådiga ingripande gjorde stort intryck på polisen.

– Jag tvekade aldrig att hoppa i vattnet för att rädda min kompis, berättar Theo Pettersson.

– Det känns roligt att bli uppmärksammad på det här sättet.

Även polisinspektören Birgitta Persson fick medalj för sin insats med att bygga upp grannsamverkan i Jämtlands län.

Dessutom fick Anders Roos och Göran Bergström, med 30 respektive 40 tjänsteår inom polismyndigheten, motta varsin gåva för nit och redlighet i rikets tjänst.

Läs även:

Mod och civilkurage kan ge medalj från polisen

Nominera till polisens silvermedalj

Vem förtjänar polisens silvermedalj?