Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Räddade valp ur iskall vak

Dagens hjälte i Kaxås heter Peter Hallberg. Han räddade livet på den fyra månader gamla hundvalpen Kaktus som trillat i den iskalla Hällsjön.

Annons

– Vi stod vid stranden och såg hur hundarna sprang längs iskanten. Efter ett tag såg vi också att en av dem trillade ned i det iskalla vattnet, berättar Peter Hallberg som i vanliga fall jobbar som lärare på skolan i Kaxås och som i det här läget reagerade blixtsnabbt.

Han greppade tag i en eka som låg längs stranden. Knuffade ut den så långt isen höll, sen hoppade han i ekan och rodde ut till valpen Kaktus som var lite sliten och rejält nedkyld.

– Jag tog valpen under min tröja och rodde in med den till stranden, berättar Peter som därefter tog in Kaktus på skolan där den så sakteliga återfick värmen.

Ägaren Caroline Davidsson hittades via Facebook och har nu hämtat sin kaktus. Den andra hunden som sprang över isen har också hittat hem.

– Vill passa på att tacka Peter för hans insats, en hjälteinsats, säger en mycket lättad matte.

Slutet gott, allting gott.