Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Räddningstjänsten slåss mot två skogsbränder samtidigt

Under onsdagseftermiddagen blossade två skogsbränder upp i Härjedalen. Räddningstjänsten tog sig snabbt till båda platserna och fick stopp på utbredningen.

Långå brann ett område stort som en fotbollsplan och räddningstjänst från Hede fick snabbt kontroll på lågorna och på Björnrike blev det ett lite större område som eldhärjades. Även där kunde Räddningstjänsten vinna kampen med en effektiv insats.

– Under eftermiddagen har vi haft fyra skogsbränder i länet och två då nere i Härjedalen. Att det är människor som orsakat dessa råder det inget tvivel om, säger Lars Nyman, räddningschef.

Om det är jägare, bärplockare eller andra som orsakat bränderna vill inte Nyman spekulera i men han höjer ändå ett varningens finger för att slippa fler bränder.

– Det kan vara riktigt fuktigt på morgonen men när solen tittar fram och det blir över 20 grader varmt på dagen så torkar det snabbt. Det gäller att se till att släcka sina eldar ordentligt och det tycker jag att vana skogsmänniskor ska klara av, säger Lars Nyman.