Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rådig Djuse räddade sig själv och hästen

Östersundsbördige travkusken Mattias Djuse slungades ur sulkyn och riskerade bli trampad av sin oregerliga häst i startögonblicket.

 Då visade han sin iskyla genom att aldrig släppa taget om tömmarna. Liggande på backen återfick han tvärt om kontrollen över både häst och situation. Djuses rådiga ingripande gjorde att allt stannade vid en incident. Olyckstillbudet kunde undvikas, skriver Aftonbladets nätsida efter den dramatiska inledningen av nionde loppet på Örebrotravet på fredagen.

Mattias Djuse flög flera meter upp i luften när hans franskättade uppsittning Alexandrie löpte amok och stegrade sig hejdlöst i startögonblicket.

"Det där var riktigt nära alltså. Oj så illa det kunde ha gått. Man ser hur lätt Djuse är i händerna och verkligen vet hur han ska handskas med en häst. Hade det varit någon annan i sulkyn kunde det där slutat mycket illa", kommenterade programledaren i TV4-sport, Per Skoglund.

På bilder från olyckstillbudet syns också hur nära ögat det verkligen var för Mattias Djuse. Hans kvicka reaktionssnabbhet och smartness räddade av allt att döma både honom själv och andra i fältet.