Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Radion hyllar lokalt

På fredag vankas en högtidsdag för vänner av närproducerad musik. Då anordnar P4 Jämtland något av en hyllningsdag till lokal tonkonst.

Annons

Fredagens musikutbud på P4 Jämtland kommer att präglas av olika anknytningar till länet. Kanalens ordinarie programutbud kommer att rulla på som vanligt, men i valet av musik har man dagens speciella fokus.

– De som spelar live är det jag som valt, och där har jag försökt att hitta en blandning som ska funka. Dels rent tekniskt, men sedan har jag vägt in bland annat genrer och könsfördelning samt att det inte ska sticka ut för mycket från vår P4-lyssning, berättar projektledaren Lars Gustafsson som jobbat med detta sedan strax efter nyår, lite under radarn och i skuggan av OS.

För varje timma kommer ett nytt band eller artist att dyka upp, och det hela sänds direkt från radiohuset. Totalt är det frågan om cirka 50 musiker.

– Vi vet att våra lyssnare tycker om när vi spelar lokal musik i radion och eftersom det finns så mycket bra musik från länet så gör vi den här hyllningsdagen, berättar kanalchefen Ricky Karström i ett pressmeddelande.

Det är inte frågan om någon nationell satsning från Sveriges Radio, utan detta grepp har kanalen själv kommit på.

Kommer detta att bli något återkommande?

– Det vore väl jättekul, men nu gör vi först detta som ett försök, och så får vi se vad lyssnarna tycker om det, säger Lars Gustafsson.

Varje artist kör 2-3 låtar var, och dagen avslutas med gospel.

– Det var nog det tyngsta samtalet till de teknikansvariga – att avsluta med full kör och orkester. Men det ska nog gå bra, säger Lars.