Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ragnarök brann ner

Vid 10.00-tiden på måndagsförmiddagen togs beslutet att låta huskroppen, i vilken Ragnarök ligger, brinna ner.

– Tyvärr har det intensiva släckningarbetet under morgonen misslyckats. Vid 10-tiden togs ett beslut om att låta byggnaden brinna ner, informerar Teresia Gustafsson, brandingenjör på Räddningstjänsten.

Det var vid 06.30-tiden som ett larm inkom till räddningstjänsten om att den byggnad längs E14 i Brunflo, där restaurang Ragnarök ligger, stod i lågor. Fyra brandbilar var på plats och 15 brandmän arbetade med att hindra branden från att sprida sig.

Branden, som enligt räddningsledare Niclas von Essen, troligen började i lägenheten till vänster i byggnaden, orsakade senare totalförstörelse av hela huskroppen.

Huskroppen innefattade, förutom lägenhet och restaurang, även en begravningsbyrå.

Rökdykare fanns på plats för att få ut värdesaker ur byggnaden och sedemera anlände en traktor till platsen för att montera bort taket för att minska värmetrycket uppe på vinden, där elden härjade.

Trafiken är under morgonen och förmiddagen drabbades. E14 leddes om och röken ledde även till att tågtrafiken fick stå still.

Räddningstjänsten i Brunflo kommer under hela eftermiddagen och kvällen att kontrollera byggnaden för att förhindra att elden på nytt flammar upp.