Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ragunda Brukshundklubb får bygga sin agilityplan

En av de föreningar som får bygdemedel i år är Ragunda Brukshundsklubb, som efter flera års väntan kan bygga en inhägnad agility- och lydnadsplan.

– Det känns jättekul. Äntligen, säger Jenny Olsson som sitter med i Ragunda Brukshundklubbs styrelse.

Klubben ansökt om bygdemedel även tidigare år och har länge velat bygga den inhägnade grusbanan för agility och lydnad. I år fick de positivt besked från Länsstyrelsen och får drygt 66 000 kronor för bygget, som de hoppas kunna sätta i gång med till hösten.

– Jag tror att det här är viktigt för klubbens utveckling att något sånt här händer nu, säger Jenny Olsson.

Klubben har ungefär 70 medlemmar och ungefär 20 av dem deltar aktivt. Jenny hoppas att den nya planen kommer att öka klubbens tillgänglighet och attraktivitet för nya medlemmar.

– Förhoppningsvis gör det att fler kan komma hit. Vi vill lyfta att alla är välkomna, både nybörjare och de som tränar på avancerad nivå, vi har aktiviteter och instruktörer för alla, säger hon.

De befintliga medlemmarna har också länge efterfrågat en inhängning, som variation till den stora gräsplanen, för att känna större trygghet med sin hund.

– Det kan handla om att kunna träna inkallning utan att vara rädd att hunden drar in i skogen efter en älg, förklarar Jenny Olsson.

I klubben är alla slags hundraser välkomna – från rottweiler till chihuahua. Det tränas främst lydnad, spår och sök, men även rallylydnad och agility. Utöver själva byggandet av planen hoppas de kunna lägga resurser och energi på att renovera agilitybanans hinder, som börjar bli slitna.

För klubben är bygdemedlet avgörande. Allt arbete är ideellt och deras ekonomiska stöd kommer från kursavgifter i kurser de anordnar. De hoppas på att kunna hålla ännu fler kurser nu med sin nya plan, och kanske till och med tävlingar när de fått rätt standard på alla agilityhinder.

– Förhoppningsvis blir fler intresserade och vill vara aktiva. Då kan bli en större klubb, både sett till medlemmar och ekonomi, säger Jenny Olsson.

Lista: Här är alla som får bygdemedel i respektive kommun