Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ragunda följer inte skollagen

Det vore bättre att Socialdemokraterna koncentrerade sig på att få en förskola i Hammarstrand som följer skol­lagen.

I veckan skickades två brev, ett till kommunalrådet och ett till kommunchefen, från skyddsombudet på förskolan och från personalen, där man ännu en gång påtalade att skolan inte följer skollagen.

En extra timme för att handla eller vad det nu var tänkt är väl okej om föräldrarna så önskar. Det vore bättre att kommunledningen fick ordning på skolan.

Kommunen har under 2013 utbildat cheferna i ledarskap för 1 284 633 kronor, med spänning ser jag fram mot resultatet.

Dessutom har Niphälsan AB kostat kommunen 755 000 sedan 2011.

Sjuktalen i kommunen är högst i landet enligt Försäkringskassan.

Sjuktalen på Anders Olof-skolan 2012 var 7,3 procent. September 2013 var det 13,05 procent, en kraftig höjning. För Kullstatskolan år 2012 5,16 procent. September 2013 15,22 procent.

Skrämmande förändringar som inte orsakar någon reaktion hos kommun- och skolledning!

Trots dessa tal finns inga ordentliga åtgärder. Man satsar på en halvtidstjänst och använder outbildade vikarier.

Socialdemokraterna fick förtroendet av 55 procent av väljarna. Trots det väljer man Centerns budget som har samma slutresultat, men ett par hundratusen som omflyttas mellan verksamheter.

Skillnaden mellan Allians för Ragunda och Socialdemokraterna och Centerpartiet är att AfR skjuter till 2,1 mkr till barnomsorg och skola, samt en omorganisation av denna viktiga verksamhet.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel