Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Ragunda försöker komma undan”

I ett pressmeddelande går Ragunda kommun och menar att de inte har tagit sitt ansvar beträffande en flicka som for illa. Ragunda menar att ansvaret ligger på en annan kommun.

– Det är bara ett sätt att försöka komma undan, säger Sara Lindström (v).

I tisdags berättade ÖP om ett fall med en flicka som i stället för en madrass fick sova på sopsäckar med kläder i och som fick dricka kaffe för att släcka törsten.

Allt enligt en anmälan från vänsterpartisten Sara Lindström som satt med i Ragundas sociala utskott. Trots påstötningar från flera håll gjorde Ragunda kommun ingenting.

– Det fanns ett flertal anmälningar från olika håll, säger Sara Lindström.

Senare flyttade familjen till en annan kommun. Sara Lindström har anmält Ragunda kommun till länsstyrelsen för att de inte gjort något för att hjälpa flickan eller familjen.

Men nu har Ragunda kommun skickat ut ett pressmeddelande och menar att de uppgifter som framkommit inte berör Ragunda kommun eftersom familjen vid tidpunkten var bosatt i en annan kommun.

– Det är bara löjligt att de påstår det. Jag gjorde en anmälan till socialtjänsten 21 april förra året. Och då bodde de i Ragunda kommun. De har bott i Ragunda i flera år, säger Lindström

Hon säger att det visserligen finns uppgifter som handlar om händelser som skedde i när familjen flyttat.

– Men det har hänt saker innan de flyttade. Att de flyttat har ingen betydelse för min anmälan, säger Sara Lindström.

– De har nog känt till det ännu längre, säger hon.

Ragunda kommun skriver i sitt pressmeddelande att de välkomnar den granskning av handläggningen som Länsstyrelsen nu skall göra. Det gör även Sara Lindström. Hon har nu hoppat av sitt uppdrag i det sociala utskottet. Förutom fallet med flickan berättar hon om att det fanns en nedlåtande attityd i utskottet när olika fall togs upp.