Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ragunda kommun inrättar en ny tjänst

Kulturen blir vinnare och de övriga kommunala verksamheterna får snåla nästa år när Ragunda tar ett ordentligt kliv på den utstakade vägen att bli en ledande kulturkommun.

Annons

I budgetförslaget för 2012 inrättas nämligen en helt ny tjänst som kulturstrateg. Vidare får kulturskolan extra pengar till sin verksamhet. Kulturskolan blir också helt avgiftsfri för elever i grundskolan.

Satsningen på kulturen görs samtidigt som de kommunala verksamheterna i övrigt inte får några extra pengar nästa år.

Budgetramarna blir nämligen oförändrade jämfört med innevarande år. I klartext innebär det ofrånkomliga neddragningar eftersom både allmänna kostnadsökningar och löneökningar ska rymmas i den oförändrade budgeten.

Det budgeterade slutresultatet blir också blygsamt. Enligt budgetförslaget räknar man med ett plusresultat på bara 3,6 miljoner kronor nästa år.

– Under budgetprocessen har vi jobbat med ett 5-års perspektiv vilket innebär att om vi kan anpassa verksamheten under 2012-2013 kommer vi att ha en verksamhet som har god ekonomisk hushållning år 2015. Det kommer att bli några tuffa år framför oss, men det är helt nödvändigt att göra anpassningen då vi inte kan se att vi kommer att få mer intäkter de kommande åren, kommenterar Ragundas kommunchef Gun Fahlander budgetförslaget.