Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ragunda når inte uppsatt resultatmål

Ökade kostnader och uteblivna intäkter gör att Ragunda kommun inte når det uppsatta resultatmålet. Det visar kommunens delårsbokslut och prognos.

Ragunda kommun pekar på flera faktorer som gör att man inte kommer att nå upp till sina uppsatta resultatmål. Vård och omsorg har redan påbörjat ett arbete med att hitta sätt för att försöka sänka sina kostnader.

Även Individ- och familjeomsorgen, IFO, försöker komma till rätta med de ökande kostnaderna främst för placeringar och ekonomiskt bistånd där samarbeten med andra aktörer och mer förebyggande arbete förhoppningsvis ska ge resultat.

Dessutom har stormarna gjort att efterfrågan på virke är begränsad och Ragunda kommun har därför beslutat att inte genomföra några avverkningar, som i år budgeterats till 2 miljoner kronor.

När det gäller de budgeterade AFA-pengarna, en återbetalning från tidigare inbetalad sjukförsäkring, är beskedet att pengarna sannolikt inte kommer att betalas ut.