Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ragunda testar frihet

Ragunda kommun inför ett nytt sätt att jobba. Verksamheterna får ta ansvar för sin egen budget vilket ger en plattare organisation och mer personalansvar, enligt kommunalrådet Therese Bengard (S).

Ragunda kommun tror inte på privatiseringar för att få pengarna att räcka till. I stället vill politikerna låta personalen ta ett större ansvar för sin budget.

Kommunledningen beskriver förändringen som att det kommer att bli mindre hierarkiskt och mer egenansvar för beslut och arbetsmiljö.

Verksamheterna ska lägga fram förslag med olika kvalitetsnivåer. Politikerna ska lyssna och "utifrån olika värderingar som finns i politiken" komma med sina inspel.

– Till viss del jobbar vi redan på detta sätt men detta är ett förtydligande från politiska ledningen att det är på detta sätt vi vill att de ska arbeta. Med stor frihet under ansvar, säger Terese Bengard (S), i ett pressmeddelande.

Op.se har sökt henne och kommunchefen för en kommentar.