Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Borgvattnets skola kan komma att räddas

/

Borgvattnets skola kan komma att räddas. Stefan Nilsson från Allians för Ragunda vill att frågan tas upp i fullmäktige för beslut.

Annons

Kommunstyrelsen har redan fattat en rambudget där det ingår att Borgvattnets skola ska läggas ner. Nu kan skolan alltså räddas.

– Det är en så pass viktig fråga att den bör tas upp och beslutas i den enda folkvalda församlingen vi har – kommunfullmäktige. Jag tycker inte att man ska lägga ner skolan i en rambudget i kommunstyrelsen. Det är odemokratiskt och liknar dålig moral, sa Stefan Nilsson.

Han ville att frågan om borgvattnets skola ska tas upp som en egen punkt under fullmäktige.

Kommunalrådet Elisabet Yngström menar att frågan om att lägga ner skolan redan diskuterats.

frågan under fyra olika budgetberedningar. Alla partier har varit med i diskussionerna, menar hon.

Det fick Vänsterpartiets gruppledare Eija Dibba att reagera.

– Det stämmer inte att alla partier varit med. Vi har inte varit med i någon budgetberedning, sa hon.

att Elisabet Yngström vill att Borgvattnets skola ska läggas ner. Hon försvarade under allmänhetens frågestund beslutet att lägga ner skolan.

– Skolan har för få elever, sa Yngström.

Allians för Ragunda kommer att kämpa för att skolan ska få vara kvar.

– Det är förkastligt att göra så mot en liten by, menar Stefan Nilsson.

Men det blev ett förvirrat kommunfullmäktige när frågan om Borgvattnet skulle tas upp som en egen punkt för att rädda skolan. Den ordinarie ordförande för kommunfullmäktige – Hans Lundqvist (S) – var på landstingsfullmäktige i Östersund.

Därför beslutade kommunfullmäktige att vänta tills Hans Lundqvist kom tillbaka från Östersund med att besluta om frågan med Borgvattnets skola skulle få vara en egen punkt.

Till slut beslutade i alla fall kommunfullmäktige att frågan om Borgvattnet skulle återremiteras till kommunstyrelsen och tas upp under nästa fullmäktige.

Mer läsning

Annons