Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förskolan som ska bli något extra

/
  • En hel del lekutrustning finns det på Himlavalvet men vad som ska hända med de stora grönytorna är inte riktigt bestämt.

I höst­as flyttade barnen in.
Nyligen var det officiell invigning.
Nu jobbar personalen för fullt för att så snabbt som möjligt förverkliga alla idéer.
Förskolan Himlavalvet i Hammarstrand ska bli något alldeles extra.

Annons

Det var många som protesterade när det beslutades att fyra förskoleavdelningar i byn skulle flyttas till ett och samma ställe. Men i höstas genomfördes beslutet och nu finns drygt 60 barn i åldrarna 1 – 6 år i lokalerna.

allting väldigt positivt. Vi har upptäckt fördelar som att vi kan täcka upp för varandra om någon blir sjuk och vi får jobba med fler vuxna och ta del av deras erfarenheter och kunskaper. Med chefen inräknad är vi 18 personer som arbetar här, säger förskoleläraren Johanna Forsgård.

Barnen är fortfarande uppdelade i fyra avdelningar. För att kunna hålla reda på de små liven utomhus har de västar i olika färger.

är det här positivt. Vi ser till så att de också lär känna barn från andra avdelningar. Det gör att de får fler kompisar i samma ålder och att de känner fler när det blir dags att börja skolan, säger Johanna Forsgård.

Grönytorna runt förskolan är stora men än så länge rätt tomma. Dessutom har man hela Trätojordsbacken att hålla till på.

För att komma igång med utomhusarbetet har Himlavalvets personal gått ut på internet och vädjat till Ragundas invånare att inte slänga saker som kan vara användbara i utemiljön.

– Vi vet hur kommunens ekonomi är och för att komma igång snabbt gjorde vi det här. Buskar och träd hoppas vi också få mycket av. Det är ju inte fel att en 5-åring får vara med och plantera träd, säger Johanna Forsgård.

många visioner. Att plantera pilträdskojor är en, att få tak över altaner och grillplatser är en annan.

– Vi har tänkt att om vi gör så mycket som möjligt själva kanske kommunen snabbare kan hjälpa oss med taken. Vi vill ju kunna vara ute också om det är dåligt väder, och vi har bestämt att en stor del av den pedagogiska tiden ska vara utomhus, säger Johanna Forsgård som just kommit från en långpromenad med en skock barn i gula västar.

– Vi samlar material för att göra ett Dunderklumpslandskap. Här får vi på samma gång in svenska, matematik, teknik och skapande. Så vill vi jobba, säger Johanna Forsgård.

Mer läsning

Annons