Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ragunda får svidande revisorskritik

Revisorer ger Ragunda kritik för hur ekonomin sköts.

Annons

Öhrlings Pricewaterhouse Coopers har granskat Ragundas årsredovisning. De menar att kommunen inte lyckats uppfylla något av de finansiella målen som funnits 2008. De skriver i sin rapport att det saknas verksamhetsmål av betydelse för god ekonomisk hushållning ska kunna uppnås.

Under kommunfullmäktige i onsdags fick Ragunda kommun ansvarsfrihet. Trots att kommunen gick back med 2,6 miljoner kronor. Och trots att revisionsrapporten från Öhrlings gav kommunen svidande kritik.

– Vi har legat efter med budgetarbetet. Men i december gav vi nya verksamhetsmål, berättade Yngström.

Den närmaste tiden blir tuff för Ragunda. 2004 gjorde kommunen ett underskott på 6,5 miljoner kronor. Det underskottet har inte kommunen hämtat igen. Detta trots att kommunallagen kräver att en kommun hämtar igen ett underskott inom tre år. Tillsammans med årets underskott på 2,6 miljoner gör att Ragunda måste hämta in 9,1 miljoner kronor den närmsta tiden.

Revisorerna menar att kommunen har en mycket svag finansiell ställning utifrån minskande befolkning och skatteunderlag. För att få en god ekonomi måste besparingsåtgärder snarast genomföras, enligt revisionsrapporten.

Mer läsning

Annons