Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Yngström kommenterar ekonomichefens uppsägning

– Om han uttrycker att han inte har förtroende för mig så får det stå för honom, säger Elisabet Yngström.

Annons

Kommunalrådet berättar att ekonomichefen, under kommunstyrelsens sammanträde i tisdags, berättade att han tänkt säga upp sig. Om tjänsten ska tillsättas igen, och i så fall i vilken form, låter hon vara osagt.

– Vi behöver en övergripande ekonom och jag tror att vi behöver en ekonomichef, jag vet däremot inte om vi behöver en på heltid. Tidigare hade vi en på konsultbasis och det fungerade utmärkt, säger Yngström.

– Om han uttrycker att han inte har förtroende för mig så får det stå för honom. Jag tycker inte att det är förvirrat, jag kan bara konstatera att vi inte har hittat någon ny politisk konstellation.

– Någon måste ta ansvar. Om det nu blir så att vi fortsätter i minoritet måste de andra partierna visa färg, de måste visa en tydlig partipolitisk inriktning, säger Elisabet Yngström.

Hon har inga planer på att lämna sin post trots den turbulens som varit.

– Man kan inte bara hoppa av när man tagit på sig ett förtroendeuppdrag. Det tycker i alla fall jag.

Hon tror dock att det pågår ett politiskt spel bakom kulisserna och hon har känt sig motarbetad.

– Jag är helt övertygad om det och tycker att jag har otroliga belägg för det. Jag har en utsatt post och när det är kris känner man det ännu mer.

– Det är hela beteendemönstret hos vissa personer både på politisk nivå och på tjänstemannanivå. Man skulle aldrig säga det man säger till mig och om mig till en man, det är jag övertygad om. Bara det här att man från ett parti går in och säger att man ska ta bort någon från ett annat parti det tror jag inte skulle hända om jag varit man, säger Elisabet Yngström.

– Det är inte utan att man känner sig lite kränkt.

Mer läsning

Annons