Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rahm gör film med Danny Glover

/

Länets meste filmstjärna Mikael Rahm ska inom några veckor börja spela in en långfilm med hollywoodstjärnan Danny Glover.

Annons

– Det ska bli jättekul, jag spelar en Tv-reporter och vi ska börja repetera inom kort. Vi spelar in i Skåne och det blir flera andra svenska skådisar, men jag får inte säga så mycket mer.
Filmen som heter Dear Alice ska regisseras av skånefilmaren Othman Karim och för några veckor sedan blev det klart att Svenska Filminstitutet garanterar sju miljoner till projektet.
– Filmen blir ett drama som utspelar sig i Skåne under en enda dag, säger Othman Karim i en kommentar till Sveriges Radio och enligt Filminstitutet väver den samman fyra skilda livsöden.
Figurerna Moses, Karin, Francis och Bosse ställs inför till synes triviala val utan att inse att beslut som förefaller banala kommer att visa sig vara livsavgörande.
62-årige Danny Glover från San Francisco är främst känd som medspelare till Mel Gibson i Dödligt Vapen-filmerna där han spelar polisen Roger Murtaugh.
Glover har arbetat mycket med ideella och humanitära projekt mot apartheid i Sydafrika samt med FN-program för utveckling i Afrika.
40-årige Othman Karim är född i Uganda och kom till Sverige när hans familj flydde från Idi Amins välde i Uganda 1975.
Han har jobbat åt Steven Spielberg, producerat amerikanska lågbudgetfilmer och var under flera år programledare för TV-programmet Mosaik.
Bland hans filmer märks Uganda Du Fria (1999) Svenskjävlar (2006).

Mer läsning

Annons