Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rak och enkel punk med Shitfucks

Allt började på en fest för tre år sedan. Där träffade Ida Leidermark för första gången Martin Haglund, Patrik Lantz och Gudmar Söderin och de bestämde sig för att starta ett punkband – Shitfucks.

– Sedan hände det inget förrän för ett år sedan då vi repade för första gången. Vi gillar punk allihop och det var den musiken det skulle vara, berättar Gudmar Söderin.

– Med punk är det lätt att förmedla saker på ett rakt sätt. Man kan göra lite som man vill, säger Patrik Lantz.

– Vi är ett enkelt band, allt går väldigt lätt och det känns punk för mig, anser Ida Leidermark.

Bandnamnet Shitfucks bestämdes första gången de träffades.

– Vi ville ha ett starkt ord, som en svordom ungefär. Det känns som om ordet shitfuck beskriver när någon är en idiot, säger Gudmar Söderin.

Deras låtar, som för det mesta skrivs av Ida Leidermark, handlar ofta om miljö och samhälle. Musiken beskriver de som svensk garagepunk.

– Vi använde en av Idas poesitexter till den första låten vi gjorde. Vi andra har också börjat skriva lite nu, säger Gudmar Söderin.

Nyligen spelade de på Hållbarhetsfestivalen som hölls i Surfbukten.

– Det kändes bra att bidra till något. Även om alla som var där kanske inte gillar punk, så var festivalen ett bra forum, säger Patrik Lantz.

– Det är ju roligt när det blir lite missanpassat, menar Martin Haglund.

Shitfucks har även gjort några spelningar i länet och på en punkfestival i Karlstad. De har också hunnit med att spela in en kassett med fem låtar. I höst gör bandet en spelning på Club Corazon tillsammans med The Dead och Knivderby.

– Det är kul om fler än de vi känner får höra oss, men det roligaste är att spela tillsammans, tycker Martin Haglund.

– Ju mer vi spelar desto mer känns det som en nödvändighet. Jag kan känna att "nu måste jag åka och spela lite punk". Det är något som måste ur en, säger Gudmar Söderin.

Ida Leidermark håller med:

– Det är lite som terapi att skriva texter och sen stå och skrika dem i en timme. Det är jävligt skönt och roligt.

• Fredag 27 september 21.00, Knivderby, The Dead och Shitfucks på Club Corazon, studioscenen, Storsjöteatern.