Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rally för vanliga bilar i Byvallen

15 rallysugna förare samlades på Byvallen när Härjedalens AK bjöd in till Drivers Open. Trots lera, is och slask längs banan så trivdes de tävlande.

Annons

Härjedalens AK gör mycket för att klubbens medlemmar ska trivas. Egna tävlingar för vanliga bilar är ett steg i den riktningen.

– Tanken är att vem som helst ska kunna vara med, både här på testbanan och på våra backtävlingar vid Skidstadion, säger Örjan Eriksson, HAK.

Under Drivers Open-tävlingen gavs ett handicap till de svagare bilarna, dessutom fick ingen köra på specialdäck för att det skulle bli så rättvist som möjligt. Ingen skulle kunna köpa segern.

– Det är ju egentligen bara ploj men när man får på sig hjälmen så finns ju tävlingsdjävulen där, säger Ola Thyllman med ett skratt.

– Sen är det lite synd att de här grabbarna som far runt och kör fort inne i Sveg inte kommer hit i stället och leker av sig, kommenterar Thyllman.

Två tjejer hade också letat sig ut till testbanan i Byvallen, Susanne Brunnsberg och Jessica Persson.

– Jag skulle bara följa med och titta men Gunnar Hjelm lurade mig för jag var anmäld som tävlande och fick köra hans bil, berättar Jessica som annars är en flitig folkraceförare.

Resan från Hede för Gunnar och Jessica blev lyckad. I Gunnar Hjelms VW Polo tog de en dubbelseger mitt framför näsan på alla hemmaåkare från Svegstrakten.