Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rally-SM gästar Östersund

På fredagskvällen kan du höra motorljudet studsa mellan husväggarna i centrala Östersund.

– Det här är unikt, säger tävlingsledaren Sverker Jonsson om specialsträckan som avgörs på Campus när rally-SM gästar stan.

Annons

Östersund Winter Rally är den andra deltävlingen i SM-serien. Tävlingarna avgörs fredag och lördag i skogarna bland annat kring Kälom, Singsjön och Åslägda. En specialsträcka kommer dock avgöras väldigt centralt. Den tredje och sista under fredagskvällen avgörs på Campusområdet.

– Det har varit mycket intresse runt tävlingen så det blir spännande att se hur mycket folk som kommer, säger Sverker Jonsson, tävlingsledare från arrangörsklubben MK VMT Jämtland.

Har en rallytävling avgjorts så här centralt i Östersund tidigare?

– Nej inte så länge jag kan minnas och jag har varit med länge. Möjligtvis har det varit något rally ute på isen. Det här är unikt.

Drygt 2 kilometers körning blir det på publiksträckan på Campus och första start beräknas vara 20.40.

– Det är mycket krokigt, de ska runt varenda husknut. Det kommer säkert att gå fort och höras. En bra bit över 100 kilometer i timmen kommer de nog.

Totalt är det 76 anmälda förare.

Bland stjärnorna sticker Pontus Tideman, SMK Eda, ut. Han leder SM-serien efter den första deltävlingen och gjorde en bra insats i Svenska rallyt. Värmlänningen låg på en fin sjätteplats efter den första dagen i VM-debuten, men efter motorskador fick han bryta.

– Att han kommer är vi väldigt stolta över. Sen är det många förare från länet som är anmälda och det är jättekul.

Det här är en artikel från 100 % Östersund.