Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rallyduell att vänta i Hammarbacken

I morgon går startskottet för den första deltävlingen i Jämtlands Rallyserie 2012.

Närmare 40 förare väntas stå på startlinjen i botten av Hammarbacken.

Annons

I kategorin förhandsfavoriter ser det, i den trimmade tvåhjulsdrivna klassen, ut att bli en duell mellan några av länets giganter i klassen, Anders Jonsson från Nälden och Hammerdalskillen, Magnus Strömberg.

Ingen av dem finns dock med i toppen av serietabellen inför helgens deltävling då Anders i höstas bröt nyckebenet och Magnus har brottats en del med en del maskinproblem. Leder den trimmade 2WD klassen gör istället Mattias Adielsson, Göteborg, som tog hem två segrar i Dubbeldalingen i vintras och som leder en poäng före Jämtlands MK:S Janne Hellgren som är enda föraren i klassen som kört samtliga deltävlingar.

Bland B och C förarna ser ut Tomas Berggren, SMK Hälsinge ut att kunna rycka ordentligt i tabellen då han är den enda i helgens startlista som erhållit några poäng i de tidigare tävlingarna. Intressant start i den klassen gör även Per Almkvist som i vanliga fall finns med i rallybilarna som codriver, men som i helgen lånat sin fars nyköpta Grupp-H Volvo. Lars själv kommer inte till start utan väntar till seriens nästa deltävling innan han testar bilen i skarpt läge.

Bland de fyrhjulsdrivna förarna blir Niklas Hägg, SMK Hälsinge, favorit även om fjolårssegraren i klassen, Lennart Olsson, SMK Sundsvall, ofta är att räkna med i alla typer av rallytävlingar. Håll även ett öga på Marcus Nilsson, Vännäs, liksom största länshoppet Lennart Gälliner, Tandsbyn.

I originalbilarnas A-förarklass blir det nog som vanligt tiondelar av en sekund som avgör tävlingen. Niklas Nilsson, Pär Pålsson, Pether Lindblom och Bosse Hemmingsson är troligen de fyra som i första hand kommer att göra upp om segern.