Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rallyklart för Ulla-Britt, 83

Synen kunde vara bättre. Därför överlåter Ulla-Britt Jälmbrant ratten till en god vän. Men lita på att hon njuter ändå när hennes MG från 1956 glider i väg på sommarvägarna.

Annons

På lördag står Ulla-Britt Jälmbrant för ett av 240 deltagande ekipage i Storsjörallyt. Det betyder en invasion av veteranbilar av sällan skådat slag i Östersund.

– Det är en fantastisk känsla. När bilen kommer fram, då vet man att sommaren är här, förklarar hon.

Det är många som kastat avundsjuka blickar på Ulla-Britts ljusblåa sportbilspärla genom åren, men eventuella spekulanter göre sig inte besvär. Dyrgripen är inte till salu.

– Min man köpte bilen i slutet av 1950-talet av någon i Östersund, och 1960 använde vi den vid vårt bröllop. När Gösta gick bort valde jag att behålla bilen. Det är inte förrän senare jag förstått att den är i original och allt det där.

Storsjörallyt – som körs mellan Optand och Wången på lördag – ingår i den så kallade Sverigeklassikern. När en sådan tävling senast avgjordes i Stockholm kom 130 bilar till start. I Östersund blir det alltså 100-talet fler.

– Långt över våra vildaste gissningar. Det kommer inte bara personbilar från alla delar av landet utan även veteranlångtradare ända från Skåne, berättar Björn Staverfelt, ordförande i Jemtlands veteranbilklubb.