Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rallyresort kan byggas i Kall

World Rally Resort är nästa storsatsning i Kall. Projektet inkluderar nya rallyvägar och exklusiva hus ska locka internationella gäster.

– Det ska finnas möjlighet att köpa ett boende och få tillgång till en strikt kontrollerad verksamhet, säger Staffan Parmander.

Staffan Parmander är rallykartläsaren som drev gästgiveriet i Kall och som för ungefär fem år sedan var med och byggde upp Kall Auto Lodge. Gamla gästis blev ett tjusigt designhotell som lockar kunder från motorvärlden. Kunderna får köra egna bilar eller testköra hotellets Porschar.

Verksamheten har slagit väl ut och nu tycker Staffan Parmander att tiden är mogen för ännu en storsatsning.

I dagarna har han lämnat in en ansökan om att planlägga för 40-talet fritidshustomter någon kilometer öster om Kall. Projektet kallas Reindeer Valley. Men det är inte ett vanligt fritidshusområde som han har i tankarna. Den som köper ett boende ska dessutom få tillgång till World Rally Resort. World Rally Resort ska ge husägarna access till ett nytt vägsystem för bilkörning på Häggsjön och Kallsjön. Det är inte sammankopplat med de banor som Kall Auto Lodge har att tillgå.

Tanken är att anläggningen ska vara strikt reglerat. De som köper husen får ansöka om medlemskap en motorklubb. Anläggningen ska tillhandahålla ett visst antal bilar som måste bokas på förhand.

– Det ska vara en hårt kontrollerad verksamhet, poängterar Parmander.

Han vill inte ha någon buskörning som skapar problem för lokalbefolkningen.

Det här är ett helt nytt koncept som enligt Staffan Parmander inte finns på andra ställen i Europa.

Staffan Parmander har ett brett kontaktnät inom sporten och har inflytelserika kompanjoner. Huvudägare till Kall Auto Lodge är miljardären och H&M arvtagaren Stefan Bengtsson. Vilka som ska satsa på World Rally Resort och Reindeer Valley vill han inte säga ännu.

Bägge satsningarna hänger dessutom ihop med ett helt nytt destinationsutvecklingsprojekt.

Ett destinationsbolag ska snart bildas och kontakter har tagits med Jämtland Härjedalens turist AB. Staffan Parmander tror bilkörning i kombination med naturupplevelser och aktiviteter i Åre och andra orter i länet kan utvecklas.

– Det här är ett omfattande och komplicerat projekt som kommer att pågå i flera år.

– Sen vår eller tidig sommar kan vi ta första spadtaget men först måste alla bitar falla på plats.