Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rånare hittades via Facebook

En 17-åring blev i natt rånad och misshandlad i centrala Östersund. Några timmar senare kunde polisen gripa två misstänkta gärningsmän med hjälp av Facebook.

Det var strax efter midnatt som en 17-årig man blev angripen i området Allégatan och Skolgatan i centrala Östersund. Två män ska ha attackerat 17-åringen med sparkar och slag och tvingat till sig hans mobiltelefon innan de lämnade platsen. Mannens skador var dock inte så allvarliga att han var tvungen att uppsöka sjukhus för vård. Efter att polisen spanat i området under natten kunde två misstänkta gärningsmän lokaliseras till en lägenhet i centrala Östersund där man även återfann 17-åringens mobiltelefon. Båda männen greps på platsen. Polisen uppger att man med hjälp av 17-åringens uppgifter kunde identifiera de två jämnåriga förövarna via Facebook. Efter förhör på polisstationen beslutade åklagare klockan 04.50 att anhålla de båda gärningsmännen.