Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ranelid på scen i Melodifestivalen

Det kan bli de udda kortens schlager­festival. Både Thorsten Flinck och Björn Ranelid är klara för Melodifestivalen nästa år.

– Jag ska stå på scenen också. Detta är den största sensationen i Melodifestivalens historia i Sverige, säger Ranelid.

Melodifestivalens producent Christer Björkman har alltid kämpat för att få med unga och oväntade namn till Melodifestivalen och till nästa års tävling har han lyckats.

I går presenterades hela startfältet och det kanske allra mest oväntade namnet var – Björn Ranelid.

Författaren har skrivit texten till låten ”Mirakel”.

– Det är Fredrik Andersson som är upphov till detta, han har gjort musiken och arrangemangen, det är jag som har skrivit texten. Jag står på scenen och framför texten också, men Sara Nilsson ska också sjunga, säger Ranelid till TT Spektra.

Ranelid blir inte den enda oväntade artisten. Även skådespelaren Thorsten Flinck ska vara med. Han gör låten ”Jag reser mig igen”, en ballad specialskriven för Flinck av Thomas G:son och Ted Ström.

– Jag tror att Thorsten kan gå långt i tävlingen med den här låten. Det är en bra låt, säger Ted Ström och fortsätter:

– Jag har nästan varit motståndare till att tävla i musik, men det här är inte direkt någon schlagerartist. Jag fick helt fria händer. Nu är jag dessutom så gammal att jag tycker att allt är tillåtet.

Tonårsidolen Ulrik Munther har fått med bidraget ”Soldiers” och rockstjärnan Lisa Miskovsky ska också göra schlagerdebut. Ett annan oväntat namn i sammanhanget är Thomas Di Leva, som också är med för första gången. Liksom komikern Sean Banan och countrygruppen Abalone Dots.

Ett mycket oväntat namn är kritikerhyllade sångerskan Anna Järvinen, som enligt vad TT Spektra erfar ska framträda med en låt skriven av Martin Elisson och Björn Olsson, kända profiler från band som Bad Cash Quartet och Hästpojken, respektive Soundtrack of Our Lives.

Det är många kända veteraner från Melodifestivalen som är tillbaka i tävlingen 2012. Årets tvåa Danny Saucedo är tillbaka i tävlingen med låten ”To the sky”, liksom hans kollega från EMD Mattias Andréasson, som skrivit bidraget ”Förlåt mig”. Årets trea, The Moniker, har också kommit med i urvalet med låten ”I want to be Chris Isaak”.

Från förra årets tävling deltar även stjärnproducenten RedOne, vars grupp Love Generation uppges göra comeback.

En annan veteran som gör comeback i tävlingen är Lasse Holm, som vunnit tävlingen fem gånger som låtskrivare.

Han har fått med ”Don’t let me down”, sitt första bidrag på tolv år, skrivet tillsammans med Lars ”Dille” Diedricson som skrev ”Tusen och en natt”, vinnarlåt åt Charlotte Perrelli 1999. Det är Lasse Holm som sjunger på demon som skickades in till SVT. Men han vill inte framföra låten själv.

– Vi tänker oss en kvinnlig artist, säger Lasse Holm, som dock inte vill uppge vem.