Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rasmus Grelsson överlägsen i Vattudalsloppet

Rasmus Grelsson stod i en klass för sig när han vann Vattudalsloppets mildistans på topptiden 32.37.
– Nja, nåt topplopp var det väl inte ... men helt okej, säger 25-åringen.

Rasmus fick hålla farten helt själv i den kalla långloppspremiären.

– Ja, jag blev ensam direkt från start. Det här loppet ser jag kanske mest som träning så jag ville ju hålla ett jämnt, högt tempo hela vägen ... det var inte läge att lurpassa, säger Grelsson.

Som sedan fick löpa ensam hela vägen – med segertiden 32.37 var Trångsvikenlöparen drygt två minuter snabbare än tvåan Magnus Näslund.

– Banprofilen är ganska lätt men samtidigt var det kyligt, fem-sex grader bara. Så tiden är väl okej i alla fall, menar Grelsson som siktar mot ban-SM senare i sommar.

– 5000 meter där är sommarens stora mål. Jag vi prestera bättre än i fjol då jag blev åtta, säger Grelson.

Snabbaste kvinna på samma distans var Hakarpspojkarnas Hanna Seppas som sprang in på 40.23.

Sju löpare valde att springa den fullvuxna maratondistansen och snabbast där var Brunflos Magnus Carlén som sprang på tre timmar blankt. Fältets enda kvinna, hemmaklubbens Märta Moe, blev fyra på 4.19.03.

Alexander Jakobsson, Hoting, och Eva Blomqvist, Vattudalen, var snabbast över halvmaratondistansen på tiderna 1.19.30 respektive 1.45.58.