Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rastade hunden med livet som insats

Under pågående skjutövning vid Dagsådalens skjutfält promenerade en kvinna rakt in i riskområdet för att rasta sina två hundar. Nu uppmanar Försvarsmakten allmänheten att respektera varningsskyltarna.
– Följ de restriktioner som finns, säger Glenn Makenzius på Fältjägargruppen.

Annons

Det var i lördags som en löjtnant vid Fältjägargruppen upptäckte en kvinna med två hundar inne på skjutområdet. Kvinnan hade passerat skyltar, en låst bom och befann sig bakom en grupp soldater som hade skjutövning med AK 4 och skarp ammunition.

Enligt utbildningschefen för Fältjägargruppen, kommendörkapten Biva Rådström, insåg kvinnan genast sitt misstag.

– Det var ett olyckligt tillbud som var förenat med livsfara. Vi kommer därför att komplettera med fler varningsskyltar så att problemet inte behöver återuppstå.

Med jämna mellanrum händer det att personal från Fältjägargruppen upptäcker personer inom riskområdet under pågående övningar. Nu vill man varna allmänheten och hoppas att varningsskyltarna ska respekteras.

– Vi har haft tre tillbud den senaste tiden som har varit mer eller mindre allvarliga, säger Fältjägargruppens informationskontakt Glenn Makenzius.

– Bara man tar sig förbi avspärrningarna gör att man blottar sig för kulor och splitter. Följ de restriktioner som finns.

Läs även:

Kulorna viner kring hundägare

Döms för att ha tagit sig in i skjutområde

Livsfarligt tillbud vid hemvärnsövningen

Annons