Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rätt att visa rött?

/

I onsdags kunde ÖP berätta om en ÖP-lirsledare för ett tjejlag i högsta divsionen som blev utvisad för att ha svurit åt domaren under en match.
– Han kom emot mig och skrek att det var för jävligt och idiotiskt och att det var så inihelvete dåligt gjort av mig. Jag visade rött kort direkt, sa domaren.
– Jag är lite less på att man knappt kan göra något som ledare i dag, bara man gestikulerar litet på bänken så kan man åka på en varning eller bli utvisad. Man får aldrig visa sitt engagemang, sa ledaren.
Så här säger läsarna på OP.se och zport.se.

Annons

själv och jag vet inte om artikeln är vinklad, men om det verkligen var som det beskrivs så borde ledaren skämmas. Inte nog med att ledaren skyller ifrån sig på sitt ”heta temperament” (som om ett ”hett temperament” skulle rättfärdiga att man beter sig hur som helst) – han försvarar sitt agerande även i efterhand. Pinsamt!

Unga människor behöver föredömen som beter sig som folk, inte såna som visar att man inte behöver ha någon impulskontroll och som tycker det är okej att vräka ur sig mot andra människor efter eget behag. Engagemang kan man visa ändå, utan att kränka andra människor.

ledaren ett sjuhelsikes engagemang i vad domaren gör? Jag tycker att han borde fokusera på sitt lag och sina spelare istället. Finns inte en chans i hela världen att någon, varken spelare eller ledare, skulle kunna förändra ett domslut. Skäms på er ledare som förstör för era spelare på detta vis.

temperament. Domarna i dag är maktmissbrukare med sina små gula och röda.

som denna ska få diktera villkoren på fotbollsplan så kommer vi snart inte ha några domare. Som ungdomsledare inom fotbollen så skäms jag. IFK Strömsund borde skicka alla sina ledare och föräldrar på fotbollförbundets kurs ”vett och etikett” efter det inträffade.

på när jag var på ÖP-lirscupens finalspel i fjol. I den äldsta pojkklassen fick ett lag en ledare avvisad efter upprepade förseelser.

Jag pratade själv med domaren efteråt. Det var enligt honom långtifrån första gången något hände med detta lag och denna ledare. Så nog händer det saker, även i andra föreningar. Denna händelse är, utöver mediarapporteringen, inte på något vis ”unik”.

att folk visar känslor öppet! Det borde vara straffbart!

Skärpning alla nymoralister. Det är bra att folk står upp för vad de tror på och törs ta diskussionen när något är fel. Större föredöme kan man inte vara än att stå upp för sina spelare. Det är intressant att ena sekunden är det fel när någon inte säger ifrån när det är fel. Andra sekunden när någon säger ifrån är det också fel. Det går inte att ha rätt i nymoralisternas ögon. Det viktigaste är att man tror på det man gör och står för det. Låt den utan skuld kasta första stenen.

tycker det är rätt att som ledare skrika och lägga all energi på domarna; fortsätt så ska vi se hur många som vill döma fotboll om några år!

Mer läsning

Annons